joi, 18 decembrie 2008
slow Romania?
luni, 1 decembrie 2008
Trebuie schimbare
S-au terminat şi alegerile. Finally!!!! M-am săturat de feţele lor, pe care le vedeam (şi o să le mai văd o perioadă până se face curat), pe toate gardurile, toate panourile, toate ecranele de pe stradă, toate canalele de la TV, toate ziarele.. Dacă până acum vedeai doar câţiva, câte unul pe partid, acum vezi zeci de burtoşi care te arată cu degetul, care spun că vor face orice e mai bine pentru tine, dar tu vezi clar în privirea lor cum îşi imaginează modalităţi de îmbogăţire rapidă (a se citi furt) şi somnic prin Parlament.
Toţi ne dau cadouri (din banii care se preconizează că se vor fura în viitor) – umbrele, cântare, găleţi, ceasuri, brelocuri, carneţele, pixuri şi mai ştiu eu ce alte minuni – şi oamenii îi votează, că doar vezi, le pasă de foamea noastră. Toţi şi-au făcut blog – evident nu pentru publicitate şi mesaje electorale , ci „ca să fie mai aproape de noi şi să afle problemele noastre” (yeah right!). Era ceva dacă şi le-ar fi făcut înainte să aibă EI nevoie, da’ na.
Acuma ce să zic..mă bucur să văd că sunt atâţia oameni în România care încă mai au speranţa că măcar unul din candidaţi merită un vot de încredere. Că mai există unii care chiar s-au interesat înainte să se ducă la vot, nu doar au pus o ştampilă pe numele unuia că i-a plăcut de faţa lui. Şi mă bucur că Jiji îşi vede în continuare de oile lui, şi că Vadim Tudor – de nebuniile lui, amândoi departe de Parlament.
Dar eu zic că cel mai bine ar fi să o putem lua de la zero. Să schimbăm absolut totul: toate partidele, toţi politicienii. Poate măcar jumate din cei noi ar avea idee cu ce se mănâncă politica.
miercuri, 19 noiembrie 2008
Mulţumim Metrorex!
luni, 17 noiembrie 2008
Tragem de timp..
marți, 11 noiembrie 2008
Cannibals..
duminică, 2 noiembrie 2008
Trăieşte!
marți, 28 octombrie 2008
Răspunsul clientului restant
"Stimate Domn,
Am onoarea să vă confirm primirea scrisorii dv. din 12 aprilie prin care imi cereţi, pentru a treia oară, returnarea banilor pe care vi-i datorez. Aş vrea să ştiţi că eu nu contest această datorie şi am intenţia să vă plătesc datoria cât mai curând posibil. Pe de altă parte, aş dori să vă informez că eu am numeroşi alţi creditori, la fel de onorabili ca dv, cărora vreau să le înnapoiez, deasemenea, sumele datorate. Deoarece suma alocată de mine lunar rambursărilor este limitată, în fiecare lună desemnez, prin tragere la sorţi, unul dintre dumneavoastră căruia să îi înapoiez banii.
Îndrăznesc să sper, domnule, că numele dv. va ieşi cât mai curând.
Vă rog să acceptaţi, domnule, salutările mele împreună cu întreaga mea consideraţie.
P.S. Datorită faptului că ultima dv. scrisoare a fost redactată într-un limbaj agresiv şi violent, vă anunţ cu regret că nu veţi participa la următoarea tragere la sorţi."
joi, 2 octombrie 2008
Facem ordine în viaţă
miercuri, 24 septembrie 2008
Vor veni vremuri mai bune
joi, 18 septembrie 2008
Noapte buna, Bucureşti!
vineri, 12 septembrie 2008
În căutare..
Din când în când mai zboară cu mine un vultur. Se apropie de mine, eu îl îmbrăţişez, el mă loveşte cu ciocul, eu îl arunc de pământ, el îmi mai ia câte o bucată din inimă. Nu ficat, inimă.
Dar culoarea astalaltă unde duce?
miercuri, 10 septembrie 2008
Apocalypse now
Cum ştim cu toţii, la ora 10, ora României, undeva în Elveţia, la graniţa cu Franţa, lângă Geneva mai precis, la 100 de metri sub pământ, sub munţii Alpi, a început cel mai important experiment de până acum, menit să recreeze condiţiile existente în momentul creării Universului, în urmă cu 13,7 miliarde de ani. Acolo, CERN a construit un tunel - LHC (Large Hadron Collider) în interiorul căruia se va experimenta coliziunea unor pachete de protoni în vederea generării unei serii de particule dintre care unele nu au putut fi observate până în prezent (am dat şi eu un copy-paste, că nu sunt specialist). Oricum, ciocnirea propriu-zisă a particulelor va avea loc abia în octombrie. În filmuleţul ăsta explică pe înţelesul tuturor cam ce anume se întâmplă.
Eh, asta e treaba pe care o ştim. Acuma unii şi alţii se tem de sfârşitul lumii. Mai precis că în vreo patru ani de la experiment se vor crea găuri negre, care se vor mări, hrănindu-se cu materie, şi ne vor înghiţi Pământul. Ceea ce evident se pupă cu o presupusă previziune a lui Nostradamus, şi anume "Fugiţi, fugiţi din Geneva cu toţii, Saturn din aur în fier se va transforma, Raza contra-pozitivă o să vă extermine pe toţi; Înainte de aceasta vor fi semne pe cer". Ca să nu mai vorbim şi despre data previzionată de mayaşi pentru sfârşitul lumii, adică 21 decembrie 2012 (fix 4 ani). Cam aşa văd unii sfârşitul lumii generat de LHC:
Acuma, eu nu sunt om de ştiinţă, mă cam chinuiam să trec fizica în timpul liceului, nu că nu m-ar fi interesat, ci pentru nu-mi plăcea profa îndeajuns de mult încât să stau pe la şcoală; informaţiile pe care le primesc sunt aceleaşi pe care le primeşte 95% din populaţie. Sunt convinsă că sunt mult prea multe lucruri care ne sunt ascunse în mod deliberat. Şi că şanse ca o gaură neagră să ne înghită pe toţi or exista. Dar oameni buni, mai bine ne-am face griji că sfârşitul lumii va veni din analfabetismul care ne înconjoară din ce în ce mai mult, din incultura şi ignoranţa tot mai pronunţată, din violenţa şi lipsa omeniei, milei şi înţelegerii.
Vă recomand un film, aparent o comedie proastă, dar cu ceva substrat: Idiocracy
duminică, 7 septembrie 2008
Zâmbeşte!!
miercuri, 3 septembrie 2008
Să fii iubit şi fericit! Şi liber.
Eu personal o contopesc în iubire. Mă simt fericită când iubesc - o rază de soare, o floare parfumată, sunetul unui val spărgându-se de ţărm, o senzaţie de adrenalină, un băiat venit de nicăieri. Şi da, câteodată apare un nor, florile se usucă, auzul piere, sentimentele devin prea obişnuite ca să te mai mişte, oamenii dezamăgesc. Şi ce dacă? Oamenii plictisiţi de viaţă nu au nicio şansă la fericire. Norii vor dispărea, florile vor renaşte, valurile se vor lovi în continuare de ţărm, senzaţii tari găseşti peste tot, şi unii oameni merită iertaţi (iar dacă nu, mai există alte aprox 6 miliarde de oameni). Numai să nu pierzi speranţa, să realizezi că există câte o parte bună în orice lucru şi să îţi deschizi sufletul. Amo, ergo sum.. Are sens să mai spun că sunt fericită când mă simt iubită?
Mă mai face fericită libertatea. Da, libertatea asta a fiecăruia născută împotriva sentimentului de îngrădire, libertate care de cele mai multe ori e doar o minciună spusă bine. Libertatea să mă pot plimba, să îmi pot alege prietenii, să spun ce-mi trece prin cap.. Libertatea ne dă un sentiment de putere, un sentiment de răzvrătire. Nu împotriva lumii, nu printr-o dorinţă de a face ceva interzis, ci împotriva gardului. Sunt conştientă că nu există libertate adevărată şi totală, că o viaţă în care să faci absolut ce vrei tu fără a fi nevoie să suporţi apoi consecinţele este doar o utopie; dar de ce să ne privăm şi de minimul acesta de libertate permis de viaţa reală?
Şi mi se pare trist că majoritatea dintre noi observăm doar nefericirea. Ştim decât să ne plângem, să căutăm nod în papură la tot ce se întâmplă în jurul nostru, să credem că toată lumea noastră se sfârşeşte pentru că X-ulescu sau Z-ulescu nu ne mai iubeşte. De asta mut canalul tv când încep ştirile, care încep invariabil cu câte o sinucidere. Ce e în mintea voastră? Viaţa e scurtă, trebuie trăită la maxim, şi dacă tot vrei să îi micşorezi durata măcar micşoreaz-o cu ceva plăcut (gen câte un BlackStone Cherry pe zi ;)) )
Am dat peste un site al lui Matt Harding, un blogger renumit, care reuşeşte să facă înconjurul lumii. În aproape şase ani el a reuşit să vadă vreo 42 de ţări şi cam tot ce se poate vedea în acestea.Nu ştiu cum a reuşit el asta, dar dacă o să pot şi eu înainte să mor o să mă declar cu adevărat fericită. Let's do the dance of happiness!
Să fiţi fericiţi!
roadtrip3
Vama Veche - dormit în cort - trezit cu sunetul valurilor, razele calde ale soarelui şi briza rece de sfârşit de august - beţie de Vamă - totul vechi, şi de fapt totul nou. Nicio beţie nu e la fel în Vamă, niciun val nu se sparge la fel, niciun răsărit, nicio shaorma, nicio baie în Marea noastră, niciun gând nu e la fel în Vama Veche.
Oricum ar fi, de data asta adrenalina a fost la ea acasă în timp ce în mijlocul unei furtuni noi ne chinuiam să ajungem la mal cu două kayak-uri duble.. Foarte tare senzaţia să te afli în mijlocul mării, să te rogi (chiar dacă nu prea eşti convins că există cineva acolo sus care să te audă) să te ţină puterile măcar până ajungi la mal, rugăminţi fierbinţi care se termină în situaţii d-astea întotdeauna cu: "De acum înainte o să fiu cuminte, Doamne! Promit că nu mai fac!" (până data viitoare :P )
Trecând cu bine peste această aventură, după chinuri de pus cortul pe plajă cu un vânt de 30 km/h, o noapte zbuciumată de o sticlă de vodkă, o dimineaţă cu valuri în urechi şi raze de soare în ochi, plecăm fericiţi la bulgari. The grass is always greener on the other side, aşa că marea lor (de parcă nu ar fi şi a noastră) e mai curată, mai limpede, mai caldă, nisipul e mai fin, scoicile sunt mai frumoase, ei au şi stânci, nu doar plajă, ei au grote, au delfini, au păsări mai şmechere ca ale noastre. Ce mai..ei sunt mai şi..decât noi. Şi adevărul e că e într-adevăr fain la ei.
Aşteptăm cu nerăbdare şi alte weekend-uri d-astea. Păcat că vine toamna..
miercuri, 27 august 2008
Gânduri
Mă simt sufocată. Iar am început să gândesc. Am avut vacanţă de la gânduri, m-am plimbat, m-am simţit liberă. Dar nu sunt nicidecum liberă. Sunt sclava trecutului şi viitorului - nu mă pot desprinde de trecut, îmi fac griji pentru viitor.
E mai bine când gândurile pur şi simplu dispar. Şi totuşi, cum să devin liberă dacă nu gândesc? Dacă nu găsesc soluţii? Dacă nu îmi îndrept greşelile?
Urăsc orele astea din noapte când sunt singură. Numai gânduri sufocante..
marți, 26 august 2008
RomaniaTrip
Am început sâmbătă dimineaţă cu o plimbare pe străduţele aglomerate ale Sighişoarei (se pregătea un festival, că altfel era pustiu). M-au năpădit amintirile - toate plăcute - de la festivalurile din anii trecuţi.
Am luat-o din loc spre Tg. Mureş, un orăşel foarte curat şi plin de verdeaţă, cu puţină lume pe străzi (poate de aici şi curăţenia), de unde nu puteam pleca fără să mâncăm un gulyas tradiţional - fierbinte şi picant.
Spre seară am ajuns în Cluj. Un oraş foarte frumos şi curat. Nimic nou, pentru că îl mai vizitasem. M-au uimit în schimb oamenii de acolo. În primul rând, am fost lăsaţi să trecem strada, deşi eram departe de trecerea de pietoni şi încă nu ajunsesem bine pe stradă. Ah şi încă ceva - ţineţi-vă bine - de un taximetrist! Dacă eram în Bucureşti, nu numai că dădea peste noi, dar se şi întorcea şi mai trecea o dată că am avut tupeul să trecem prin faţa lui.. Apoi, în căutarea drumului spre Belvedere, hotelul de unde se vede cel mai frumos Clujul, după ce o tanti binevoitoare încearcă vreo 15 minute să ne indice drumul, evident fără niciun rezultat(GPS-ul ne trădase), întrebăm un tânăr la un semafor. Aşa că băiatul face un ocol de cel puţin 10 kilometri ca să ne ducă pe noi acolo. Pe străduţe întunecate, departe de centru, noi deja ne încuiaserăm uşile şi ne făceam planuri pentru eventualitatea în care ne-ar sparge cineva un geam. Ajungând la hotel întregi, ne căutam prin buzunare în caz că băiatul vrea ceva bani. Dar el trebuia să plece, că îl aşteptau prietenii la nişte liniuţe..Logic, doar părăsisem Capitala..
Şi plecând de la hotelul acela minunat de 5 stele, cu o privelişte extraordinară asupra Clujului, ne îndreptăm spre locul de campare, în afara oraşului, o grădină închisă deja de vreo 2 ore. Beznă, frig, ceaţă..ce ne rămâne de făcut? Merge şi somnul în maşină.. Aşa că ne aşezăm care cum poate - în portbagaj, pe bancheta din spate, pe cele din faţă, şi după câteva ropote de râs tipic româneşti (haz de necaz), adormim. Ceea ce nu ne-a împiedicat să ne trezim din jumătate în jumătate de oră din cauza fulgerelor, tunetelor, TIR-urilor care parcau lângă noi (am uitat să menţionez că stăteam într-o parcare de TIR-uri) sau frigului. Ne-am trezit odihniţi.. =)) O poză cu o parte dintr-un băiat, o parte din portbagaj, o parte din bagaje si o parte din mâncarea de dimineaţă..
A urmat Alba Iulia. Am vizitat-o în grabă, dar am avut timp să urcăm prin turnul catedralei catolice (unde nu aveam voie că se lucra) ca să vedem oraşul de la înălţime.
În Sibiu ne-a prins o ploaie torenţială, a intrat unul cu maşina în fundul nostru, dar am prins un Sibiu pietonal fără aglomeraţie, noi fiind singurii care mergeam prin ploaie, şi am văzut oraşul de la cel mai înalt punct al lui.
vineri, 22 august 2008
Made in China
Bani investiţi bine, zic eu, având în vedere că nimănui nu i-a mai păsat că de fapt asistam la un spectacol comunist, de genul celor atât de criticate pe vremea lui Ceaşcă (zic şi eu din povestiri, că eram prea mică să îmi amintesc), de o demonstraţie a puterii politice asupra maselor de oameni de rând şi de o confirmare a complexului de inferioritate care a dus la o dorinţă exagerată pentru perfecţiune. 40 de miliarde de dolari cheltuiţi pentru a transmite mesaje pro-Beijing în lumea occidentală, pentru a slăvi imaginea Chinei, totul cu costuri mai mici decât desfiinţarea cenzurii (vezi raportul Amnesty International care nu poate fi accesat de nicăieri în China), alegeri libere şi alte drepturi democratice.
Ahh şi să mai precizăm că pe 18 august, în timp ce lumea se uita liniştită la televizor şi proslăvea Jocurile Olimpice de la Beijing, China Populară îşi continua activitatea de distrugere a culturii tibetane în zona Kham din estul Tibetului, unde armata a tras în mulţime, cifra neoficială fiind de 140 de morţi, neconfirmat încă de Dalai Lama. De la începutul protestelor anul acesta s-au înregistrat în jur de 400 de morţi.
Enjoy..
joi, 21 august 2008
Pentru adultii contemporani, pseudo-intelecto-neuro-ipohondri.... adica noi...
"Se spune că toate zilele trebuie să mâncăm un măr pentru fier şi o banană pentru potasiu. De asemenea o portocală pentru vitamina C, o jumătate de pepene galben pentru a îmbunătăţi digestia şi o cană de ceai verde, fără zahăr, pentru a preveni diabetul! Toate zilele trebuie sa bei doi litri de apă (şi apoi să aştepţi timp dublu decât timpul pe care ţi l-a luat ca să le bei ). Toate zilele trebuie să mănânci Activia sau iaurt, pentru a avea "L.Cassei Defensis", care nu ştie nimeni ce este, dar se pare că, dacă nu bei un iaurt şi jumătate în fiecare zi, începi să vezi lumea cam tulbure. În fiecare zi o aspirină, pentru a preveni infarctul, şi un pahar de vin negru, pentru acelaşi lucru. Şi altul de vin alb, pentru sistemul nervos. Şi unul de bere, pe care deja nu-mi mai amintesc pentru ce era. Dacă le bei pe toate împreună, chiar şi dacă faci o congestie, nu te mai preocupă şi probabil nici nu te mai interesează. Toate zilele trebuie să mănânci fibre. Multe, foarte multe fibre. Trebuie să faci între 4-6 feluri zilnic, uşoare, fără să uiţi să mesteci de 100 de ori fiecare înghiţitură. Făcând un mic calcul, doar pentru a mânca, iţi ia cam 5 ore.
Copiii??? În fine, după socoteala mea, imi ies cam 29 de ore zilnic. Singura posibilitate care-mi trece prin minte este să faci mai multe lucruri deodată, de exemplu: iţi faci duş cu apă rece şi cu gura deschisă, aşa bei cei 2 litri de apă. În timp ce ieşi din baie cu periuţa de dinţi în gură, te duci să faci amor (tantric) în picioare, cu perechea ta, care în treacăt se uită la TV şi comentează, în timp ce tu mături. Ţi-a rămas o mână liberă? Bea vinul. Iaurtul cu măr ţi-l poate da perechea ta, în timp ce işi mănâncă banana cu Activia şi mâine schimbaţi. Cel puţin că deja am crescut, nu mai trebuie să luăm obligatoriul Danonino Extra Calcio în fiecare zi. Uuuf!!!
Şi acuma te las pentru că între iaurt, jumătatea de pepene, berea, primul litru de apă şi a treia mâncare de fibră din zi, deja nu stiu ce să mai fac, dar am nevoie la closet urgent. Ah, o să profit şi imi voi lua periuţa de dinţi..."