miercuri, 24 septembrie 2008
Vor veni vremuri mai bune
joi, 18 septembrie 2008
Noapte buna, Bucureşti!
vineri, 12 septembrie 2008
În căutare..
Din când în când mai zboară cu mine un vultur. Se apropie de mine, eu îl îmbrăţişez, el mă loveşte cu ciocul, eu îl arunc de pământ, el îmi mai ia câte o bucată din inimă. Nu ficat, inimă.
Dar culoarea astalaltă unde duce?
miercuri, 10 septembrie 2008
Apocalypse now
Cum ştim cu toţii, la ora 10, ora României, undeva în Elveţia, la graniţa cu Franţa, lângă Geneva mai precis, la 100 de metri sub pământ, sub munţii Alpi, a început cel mai important experiment de până acum, menit să recreeze condiţiile existente în momentul creării Universului, în urmă cu 13,7 miliarde de ani. Acolo, CERN a construit un tunel - LHC (Large Hadron Collider) în interiorul căruia se va experimenta coliziunea unor pachete de protoni în vederea generării unei serii de particule dintre care unele nu au putut fi observate până în prezent (am dat şi eu un copy-paste, că nu sunt specialist). Oricum, ciocnirea propriu-zisă a particulelor va avea loc abia în octombrie. În filmuleţul ăsta explică pe înţelesul tuturor cam ce anume se întâmplă.
Eh, asta e treaba pe care o ştim. Acuma unii şi alţii se tem de sfârşitul lumii. Mai precis că în vreo patru ani de la experiment se vor crea găuri negre, care se vor mări, hrănindu-se cu materie, şi ne vor înghiţi Pământul. Ceea ce evident se pupă cu o presupusă previziune a lui Nostradamus, şi anume "Fugiţi, fugiţi din Geneva cu toţii, Saturn din aur în fier se va transforma, Raza contra-pozitivă o să vă extermine pe toţi; Înainte de aceasta vor fi semne pe cer". Ca să nu mai vorbim şi despre data previzionată de mayaşi pentru sfârşitul lumii, adică 21 decembrie 2012 (fix 4 ani). Cam aşa văd unii sfârşitul lumii generat de LHC:
Acuma, eu nu sunt om de ştiinţă, mă cam chinuiam să trec fizica în timpul liceului, nu că nu m-ar fi interesat, ci pentru nu-mi plăcea profa îndeajuns de mult încât să stau pe la şcoală; informaţiile pe care le primesc sunt aceleaşi pe care le primeşte 95% din populaţie. Sunt convinsă că sunt mult prea multe lucruri care ne sunt ascunse în mod deliberat. Şi că şanse ca o gaură neagră să ne înghită pe toţi or exista. Dar oameni buni, mai bine ne-am face griji că sfârşitul lumii va veni din analfabetismul care ne înconjoară din ce în ce mai mult, din incultura şi ignoranţa tot mai pronunţată, din violenţa şi lipsa omeniei, milei şi înţelegerii.
Vă recomand un film, aparent o comedie proastă, dar cu ceva substrat: Idiocracy
duminică, 7 septembrie 2008
Zâmbeşte!!
miercuri, 3 septembrie 2008
Să fii iubit şi fericit! Şi liber.
Eu personal o contopesc în iubire. Mă simt fericită când iubesc - o rază de soare, o floare parfumată, sunetul unui val spărgându-se de ţărm, o senzaţie de adrenalină, un băiat venit de nicăieri. Şi da, câteodată apare un nor, florile se usucă, auzul piere, sentimentele devin prea obişnuite ca să te mai mişte, oamenii dezamăgesc. Şi ce dacă? Oamenii plictisiţi de viaţă nu au nicio şansă la fericire. Norii vor dispărea, florile vor renaşte, valurile se vor lovi în continuare de ţărm, senzaţii tari găseşti peste tot, şi unii oameni merită iertaţi (iar dacă nu, mai există alte aprox 6 miliarde de oameni). Numai să nu pierzi speranţa, să realizezi că există câte o parte bună în orice lucru şi să îţi deschizi sufletul. Amo, ergo sum.. Are sens să mai spun că sunt fericită când mă simt iubită?
Mă mai face fericită libertatea. Da, libertatea asta a fiecăruia născută împotriva sentimentului de îngrădire, libertate care de cele mai multe ori e doar o minciună spusă bine. Libertatea să mă pot plimba, să îmi pot alege prietenii, să spun ce-mi trece prin cap.. Libertatea ne dă un sentiment de putere, un sentiment de răzvrătire. Nu împotriva lumii, nu printr-o dorinţă de a face ceva interzis, ci împotriva gardului. Sunt conştientă că nu există libertate adevărată şi totală, că o viaţă în care să faci absolut ce vrei tu fără a fi nevoie să suporţi apoi consecinţele este doar o utopie; dar de ce să ne privăm şi de minimul acesta de libertate permis de viaţa reală?
Şi mi se pare trist că majoritatea dintre noi observăm doar nefericirea. Ştim decât să ne plângem, să căutăm nod în papură la tot ce se întâmplă în jurul nostru, să credem că toată lumea noastră se sfârşeşte pentru că X-ulescu sau Z-ulescu nu ne mai iubeşte. De asta mut canalul tv când încep ştirile, care încep invariabil cu câte o sinucidere. Ce e în mintea voastră? Viaţa e scurtă, trebuie trăită la maxim, şi dacă tot vrei să îi micşorezi durata măcar micşoreaz-o cu ceva plăcut (gen câte un BlackStone Cherry pe zi ;)) )
Am dat peste un site al lui Matt Harding, un blogger renumit, care reuşeşte să facă înconjurul lumii. În aproape şase ani el a reuşit să vadă vreo 42 de ţări şi cam tot ce se poate vedea în acestea.Nu ştiu cum a reuşit el asta, dar dacă o să pot şi eu înainte să mor o să mă declar cu adevărat fericită. Let's do the dance of happiness!
Să fiţi fericiţi!
roadtrip3
Vama Veche - dormit în cort - trezit cu sunetul valurilor, razele calde ale soarelui şi briza rece de sfârşit de august - beţie de Vamă - totul vechi, şi de fapt totul nou. Nicio beţie nu e la fel în Vamă, niciun val nu se sparge la fel, niciun răsărit, nicio shaorma, nicio baie în Marea noastră, niciun gând nu e la fel în Vama Veche.
Oricum ar fi, de data asta adrenalina a fost la ea acasă în timp ce în mijlocul unei furtuni noi ne chinuiam să ajungem la mal cu două kayak-uri duble.. Foarte tare senzaţia să te afli în mijlocul mării, să te rogi (chiar dacă nu prea eşti convins că există cineva acolo sus care să te audă) să te ţină puterile măcar până ajungi la mal, rugăminţi fierbinţi care se termină în situaţii d-astea întotdeauna cu: "De acum înainte o să fiu cuminte, Doamne! Promit că nu mai fac!" (până data viitoare :P )
Trecând cu bine peste această aventură, după chinuri de pus cortul pe plajă cu un vânt de 30 km/h, o noapte zbuciumată de o sticlă de vodkă, o dimineaţă cu valuri în urechi şi raze de soare în ochi, plecăm fericiţi la bulgari. The grass is always greener on the other side, aşa că marea lor (de parcă nu ar fi şi a noastră) e mai curată, mai limpede, mai caldă, nisipul e mai fin, scoicile sunt mai frumoase, ei au şi stânci, nu doar plajă, ei au grote, au delfini, au păsări mai şmechere ca ale noastre. Ce mai..ei sunt mai şi..decât noi. Şi adevărul e că e într-adevăr fain la ei.
Aşteptăm cu nerăbdare şi alte weekend-uri d-astea. Păcat că vine toamna..